Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η οικονομική έκδοση του Volvo S60


Το πολυτελές και σπορτίφ μεσαίο μοντέλο της Volvo, το S60 στην έκδοση DRIVe εφοδιάζεται με ντίζελ κινητήρα 1,6 λτ., ο οποίος είναι και αποδοτικός και πολύ οικονομικός.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι προφανές: ένας σύγχρονος κινητήρας βενζίνης 1,6 λτ. με απόδοση 115 ίππων θα έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου σε ένα μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητο σαν το Volvo S60, που προβάλλει έναν upper class χαρακτήρα. Όμως, ένας κινητήρας πετρελαίου, όπως ο 1,6 λτ. στο S60 DRIVe της δοκιμής μας, όχι μόνο ταιριάζει απόλυτα στο εν λόγω μοντέλο, αλλά καλύπτει συνολικά το λόγο ύπαρξης και επιλογής ενός diesel: την οικονομία. Φυσικά, το μυστικό εδώ, δεν είναι άλλο από τη ροπή του, που φτάνει τα 270 Nm –είναι δηλαδή μεγαλύτερη από αυτήν του T4 των 180 ίππων- και εμφανίζεται ήδη από τις 1.750 σ.α.λ.

Κινητήρας: Πολιτισμένος και αποδοτικός
Το 1,6 λτ. ντίζελ μηχανικό σύνολο του S60 DRIVe αποκρίνεται άμεσα στο πάτημα του δεξιού πεντάλ, είναι εξαιρετικά ελαστικό από χαμηλά και επιταχύνει γρήγορα το αυτοκίνητο εν κινήσει, ανεξάρτητα από τη σχέση που έχει επιλεγεί στο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, μέσω του, καλής αίσθησης, επιλογέα. Αν μάλιστα ακολουθεί κανείς όσο πιο πιστά μπορεί τις ενδείξεις αλλαγής σχέσης στον πίνακα οργάνων, τότε θα αποζημιωθεί με ακόμα πιο χαμηλές τιμές κατανάλωσης που, στη διάρκεια της δοκιμής μας, κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 6,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Η επίσημη τιμή που ανακοινώνει η Volvo είναι 4,3 λίτρα, που αντιστοιχούν σε εκπομπές CO2 114 γραμμαρίων το χιλιόμετρο και σε τέλη κυκλοφορίας 103 ευρώ, με βάση τα νέα δεδομένα για το 2012.

Με υψηλή ασφάλεια και τεχνολογία
Το στάνταρ «City Safety» έχει τη δυνατότητα να ακινητοποιήσει ακόμη και πλήρως το όχημα για ταχύτητες κάτω από τα 30 χλμ./ώρα, όταν το προπορευόμενο όχημα φρενάρει και ο οδηγός δεν αντιδράσει ή όταν ο οδηγός κινείται υπερβολικά γρήγορα προς ένα σταθερό αντικείμενο. Προαιρετικά, διατίθεται το «Pedestrian Detection» που έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης πεζών και ακινητοποιεί πλήρως το αυτοκίνητο με ταχύτητες κάτω από 35 χλμ./ώρα, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει. Άξια αναφοράς είναι το Adaptive Cruise Control που διατηρεί μια προκαθορισμένη απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, το σύστημα επαγρύπνησης οδηγού (DAC), το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS και η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας (LDW).

Στο δρόμο: Άνετο και πολύ σταθερό
Με μεγάλη άνεση και με υψηλές μέσες ταχύτητες, το S60 DRIVe καλύπτει πολλά χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς κρατώντας τους επιβάτες του ξεκούραστους χάρη στην πολύ καλή ηχομόνωση και την προσφερόμενη άνεση από την ανάρτηση, ενώ στις επαρχιακές οδούς είναι ουδέτερο και προβλέψιμο. Από κει και πέρα, τo μεσαίο Volvo χαρακτηρίζεται για την ασφαλή και ουδέτερη οδική συμπεριφορά του. Πιο συγκεκριμένα, στις στροφές, η εξελιγμένη ανάρτηση με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, εξασφαλίζει σίγουρο πάτημα και υψηλά περιθώρια πρόσφυσης ακόμα και σε πιεσμένους ρυθμούς. Πολύ σημαντική είναι και η αίσθηση, αφού ο οδηγός δεν νιώθει αποκομμένος και μέσω του γρήγορου (2,6 στροφές) και καλού σε αίσθηση τιμονιού, συμμετέχει ενεργά στην όλη διαδικασία, έχοντας και την σιγουριά που αποπνέει το άκαμπτο αμάξωμα και πλαίσιο.

Εσωτερικό: Άρτιο ποιοτικά και με καλούς χώρους επιβατών
Στο θάλαμο των επιβατών του ντίζελ S60, δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις με αυτόν των υπολοίπων εκδόσεων του μοντέλου, το οποίο παραμένει ξεχωριστό σχεδιαστικά, ενσωματώνοντας μια minimal και μοντέρνα αισθητική (σήμα κατατεθέν πλέον η «λεπτή» κεντρική κονσόλα). Αντίστοιχα και στον ποιοτικό τομέα δεν παρατηρούνται διαφορές και έτσι, το εσωτερικό ξεχωρίζει για την πολύ ποιότητα των υλικών (ειδικά για το αφρώδες πλαστικό στο πάνω τμήμα του ταμπλό), αλλά και το πολύ καλό φινίρισμα και συναρμογή τους. Σε επίπεδο χώρων, οι μπροστινοί επιβάτες θα νιώσουν άνετα, όπως και δύο ακόμα πίσω στα αναπαυτικά καθίσματα. Για τις αποσκευές, ωστόσο, το αντίστοιχο τμήμα είναι μικρό, με χωρητικότητα 380 λτ., όταν ο μέσος όρος στη μεσαία κατηγορία είναι άνω των 500 λίτρων.

Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *