Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η συλλεκτική Aston Martin V12 Zagato


Η στιγμή που η μοναδική V12 Zagato πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής ήρθε, με τη διάσημη βρετανική εταιρεία να την αποκαλύπτει πλήρως ανακοινώνοντας συγχρόνως και τα πλήρη τεχνικά της στοιχεία.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα μοναδικό μοντέλο της AstonMartin, το οποίο αναμφίβολα αποτελεί την κορυφαία σήμερα έκδοση της σειράς Vantage. Τόσο αισθητικά, όσο και τεχνικά, η εν λόγω έκδοση δεν αποτελεί παρά μια «μικρότερη» παραλλαγή της εκθαμβωτικής One-77, δίνοντας συγχρόνως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία στη διάσημη βρετανική να απονείμει φόρο τιμής στην 50ετή συνεργασία της με την Zagato. Θυμίζουμε πως η πρώτη Zagato, η DB4 GT, έκανε το επίσημο ντεμπόυτο της το 1961, ενώ για όσους… συντονισμένους, η νεότερη, η V12 Zagato, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, ως πρωτότυπο. Από εκεί και πέρα, η καθαρόαιμη-αγωνιστική της εκδοχή είχε συμμετάσχει το περασμένο κιόλας καλοκαίρι στον διάσημο 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring.

Το όλο project όσον αφορά τη νέα V12 Zagato πήρε την τελική του έγκριση το 2010, οπότε και ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του εν λόγω αυτοκινήτου, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, θα παραχθεί σε μόλις 150 αντίτυπα (σημ. κάθε ένα από αυτά απαιτεί προκειμένου να κατασκευαστεί 2.000 εργατοώρες!). Φυσικά, πρόκειται για ένα χειροποίητο αυτοκίνητο σε ποσοστό 100%, το οποίο βασίζεται στο αλουμινένιο δάπεδο της σειράς Vantage. Σχεδιαστικά, η V12 Zagatoείναι –αναμφίβολα- αρκούντως διεγερτική υιοθετώντας στοιχεία, όπως είναι η εντυπωσιακή αλουμινένια οροφή, με τα διπλά «φουσκώματα». Από αλουμίνιο, για λόγους εξοικονόμησης βάρους, είναι κατασκευασμένα το καπό και οι πόρτες, τη στιγμή που τα ανθρακονήματα απαντώνται τόσο στα εμπρός και πίσω φτερά, όσο και στο πίσω μέρος του αμαξώματος.



Στον τεχνικό τομέα, το κυρίαρχο στοιχείο είναι ο κινητήρας, ο οποίος προέρχεται ασφαλώς από τα μοντέλα της σειράς Vantage. Ο γνωστός 6λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας θα αποδίδει 510 ίππους στις 5.500 σ.α.λ., μεταφέροντας φυσικά την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Με δεδομένες τις εκτιμήσεις των δημιουργών της, η νέα V12 Zagato θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δλ. σημειώνοντας μια τελική ταχύτητα της τάξης 305 και πλέον χλμ./ώρα.

Η παραγωγή της μοναδικής V12 Zagato αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2013, ενώ οι παραδόσεις στους μόλις 150 ιδιοκτήτες της θα γίνουν από τις αρχές του 2014 και εξής. Η τιμής της; Χωρίς τους φόρους που επιβάλλονται σε κάθε επιμέρους αγορά, υπολογίστε όχι λιγότερες από 330.000 βρετανικές λίρες!


Πηγή : 4troxoi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *