Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Τέλος εποχής για τα δημόσια ΚΤΕΟ


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών προσανατολίζεται στο κλείσιμο όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ λόγω της κακής αλλά και ελλειμματικής λειτουργίας τους.
Τον προσεχή Ιούνιο λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στα δημόσια Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για την υποχρεωτική πιστοποίηση τους κατά ISO και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών δεν πρόκειται να δώσει νέα παράταση, μια τακτική που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια. Στοχεύοντας ουσιαστικά στην απεξάρτηση από ελλειμματικές δραστηριότητες, το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται να μην δώσει παράταση ζωής τα δημόσια ΚΤΕΟ των οποίων ο αριθμός ανέρχεται στα 59, καθώς ήδη υπάρχουν σε λειτουργία 130 ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Με το ποσοστό των πολιτών που δεν σπεύδουν να περάσουν το όχημα τους από τεχνικό έλεγχο να ανέρχεται πλέον στο 50%, οι ελλειμματικές υποδομές, η έλλειψη μηχανογραφικού συστήματος αλλά και μη δυνατότητα on-line διασύνδεσης τους με το υπουργείο Μεταφορών, οδηγούν και μαθηματικά τα δημόσια ΚΤΕΟ σε κλείσιμο. Οι προαναφερθείσες ελλείψεις συντηρούν την απουσία ουσιαστικής και έγκαιρης καταγραφής των οχημάτων που περνούν ή διαφεύγουν τον Τεχνικό Έλεγχο, γεγονός που έχει οδηγήσει και συντηρεί τα υψηλά επίπεδα της αποχής που προαναφέραμε. Παρά την συμβατική υποχρέωση, τα δημόσια ΚΤΕΟ δεν διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), σχεδόν στο σύνολο τους.

Από το 2003 έως και σήμερα, το Μεταφορών έχει δώσει αλλεπάλληλες παρατάσεις ωστόσο, η τακτική αυτή φαίνεται πως πλέον εγκαταλείπεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα οχήματα που διαφεύγουν τον Τεχνικό Έλεγχο στην χώρα μας ανέρχονται στα 2,5 εκ. (σε πανελλαδικό επίπεδο) με αποτέλεσμα τα διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου να αγγίζουν τα 310 εκ. ευρώ.

Πηγή : mototriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *