Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«e-Solex»: Το ταχύτερο ηλεκτρικό στον κόσμο!



Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο το ηλεκτρικό eSolex κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία του το οποίο πέτυχε πέρσι στην περιοχή Bonneville Salt Flats των Η.Π.Α.
Ειδικότερα, στα χέρια τεσσάρων Γάλλων μοτοσικλετιστών (των Gilles Pujol, Franck Figuls, Yann Bruneau και Jean Caillou), το μικρό ηλεκτρικό δίκυκλο της Solex, ανέπτυξε μέση ωριαία ταχύτητα 32 χλμ./ώρα (!) και κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του.

Πώς έγινε αυτό, θα μας πείτε. Ο λόγος που κατέστη κάτι τέτοιο δυνατό είναι απλός και εξηγεί πολύ εύκολα πώς ένα τόσο αργό δίτροχο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ταχύτερων μοτοσικλετών στον κόσμο. Πολύ απλά, αυτή ήταν η πρώτη φορά που επιχειρείται ρεκόρ ταχύτητας, στη διάσημη Bonneville Speedway, με ένα ηλεκτρικό δίκυκλο μαζικής παραγωγής το οποίο δεν έχει δεχτεί καμία απολύτως μετατροπή! Πριν από αυτό, το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για την κατηγορία βρισκόταν στο…0.

Σίγουρα η επίδοση των Γάλλων και του e-Solex θα καταρριφθεί φέτος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από κάποιο άλλο πλήρωμα. Ωστόσο οι Gilles Pujol, Franck Figuls, Yann Bruneau και Jean Caillou μπορούν να καυχιούνται ότι ήταν οι πρώτοι που το δοκίμασαν και οι πρώτοι που μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, πάνω στη σέλα ενός e-Solex.

Πηγή : mototriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *