Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τα σχέδια της Toyota Racing για το 2012


Η Tοyota Racing ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή της στο προσεχές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, καθώς και την πρόθεσή της να κατεβάσει δύο αυτοκίνητα σε ορισμένους αγώνες.

Η νέα ομάδα με έδρα την Κολωνία θα κάνει το αγωνιστικό της ντεμπούτο στις 5 Μαΐου στο Six Hours of Spa-Francorchamps, δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Η Toyota Racing σκοπεύει να κατεβάσει δύο αυτοκίνητα TS030 Hybrid στο Le Mans 24 Hours (16-17 Ιουνίου). Η συμμετοχή σε περισσότερους γύρους δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Μία ομάδα οδηγών με τους Alex Wurz, Nicolas Lapierre και Kazuki Nakajima έχει ήδη επιβεβαιωθεί για το ένα αυτοκίνητο, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ομάδα οδηγών για το άλλο αυτοκίνητο. Επιπλέον, ο Andrea Caldarelli, από την Πεσκάρα της Ιταλίας προσχώρησε στην Toyota Racing σαν junior οδηγός. Το TS030 Hybrid είναι διάδοχος των TS010 και TS020, που συμμετείχαν με επιτυχία στο Le Mans κερδίζοντας θέσεις στο βάθρο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 (το TS αποτελεί ακρωνύμιο του Toyota Sport).



Η Toyota είναι ο πρώτος κατασκευαστής που επιβεβαιώνει συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (World Endurance Championship) με χρήση υβριδικού συστήματος. Το σύστημα κίνησης THS-R (Toyota Hybrid System - Racing) είναι σχεδιασμένο για να παράγει μέγιστες επιδόσεις και αποτελείται από ένα νέο V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα 3.4 λίτρων και ένα υβριδικό σύστημα με πυκνωτές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που δημιούργησε η Nisshinbo, επίσημη εταίρος της ομάδας. Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει την πρώτη δοκιμή του TS030 Hybrid για να αξιολογήσει τα πλεονεκτήματα -στο πλαίσιο των σημερινών κανονισμών- ενός εμπρός τοποθετημένου κινητήρα της Aisin AW και ενός πίσω μοτέρ που δημιούργησε η Denso. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, τα υβριδικά συστήματα μπορούν να ανακτούν μάξιμουμ 500kJ ανάμεσα στα φρεναρίσματα, ενώ παράλληλα περιορίζεται η εμπλοκή δύο μόνο τροχών.


Ένα νέο σασί LMP1 από ανθρακονήματα κατασκευάστηκε στην TMG, όπου για πρώτη φορά συναρμολογήθηκε το ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, με στόχο την πρώτη επίσημη δοκιμή στις 11-13 Ιανουαρίου στο Paul Ricard. Κατά τη διάρκεια του αποκλειστικού προγράμματος δοκιμών στη Γαλλική πίστα, που περιλάμβανε νυκτερινή οδήγηση, το TS030 Hybrid ολοκλήρωσε αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Οι Alex Wurz και Nicolas Lapierre δοκίμασαν το TS030 Hybrid στην πίστα Paul Ricard, μαζί με τον 30χρονο Ιάπωνα οδηγό Hiroaki Ishiura, ο οποίος είναι υποψήφιος να προστεθεί στην ομάδα οδηγών για αγώνες όπου η Toyota Racing συμμετέχει με δύο αυτοκίνητα. Μεταξύ των επίσημων εταίρων του προγράμματος Toyota Racing είναι οι ZENT, Aisin, Nippon Steel, Takata, Toyoda Gosei και Michelin.



Τεχνικές Προδιαγραφές

Ονομασία: TS030 HYBRID
Τύπος: Le Mans Prototype (LMP1)
Αμάξωμα: Συνθετικό από ανθρακονήματα
Παρμπρίζ: Πολυανθρακικό
Κιβώτιο: Σειριακό, 6 σχέσεων, εγκάρσια τοποθετημένο
Κέλυφος κιβωτίου: Αλουμίνιο
Ημιαξόνια: Τριπλοί σύνδεσμοι σταθερής ταχύτητας
Συμπλέκτης: Πολύδισκος
Διαφορικό: Συνεκτικό, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό
Ανάρτηση: Ανεξάρτητη, με διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω, σύστημα ωστηρίων
Ελατήρια: Ράβδοι στρέψης
Αντιστρεπτικές δοκοί: Μπροστά και πίσω
Σύστημα διεύθυνσης: Με υδραυλική υποβοήθηση
Φρένα: Υδραυλικό σύστημα πέδησης διπλού κυκλώματος, μονοκόμματες δαγκάνες φρένων από ελαφρύ κράμα μπροστά και πίσω
Δίσκοι: Αεριζόμενοι μπροστά και πίσω από ανθρακονήματα
Ζάντες: Σφυρήλατες από μαγνήσιο
Εμπρός ζάντες: 14.5 x 18 inch
Πίσω ζάντες: 14.5 x 18 inch
Ελαστικά: Michelin radial
Εμπρός ελαστικά: 36/71-18
Πίσω ελαστικά: 37/71-18
Μήκος: 4.650 mm
Πλάτος: 2.000 mm
Ύψος: 1.030 mm
Χωρητικότητα καυσίμου: 73 L
Σύστημα κίνησης: Toyota Hybrid System-Racing (THS-R)
Κινητήρας: V8 ατμοσφαιρικός 90°
Καύσιμο: Βενζίνη
Κυβισμός: 3.4 l
Βαλβίδες: 4
Περιοριστές εισαγωγής αέρα: 1 x 43.3mm
Πυκνωτής: Nisshinbo
Εμπρός Υβριδικός Κινητήρας: Aisin AW
Πίσω Υβριδικός Κινητήρας: Denso

Πηγή : 4troxoi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *