Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Volvo: Ο αερόσακος των πεζών


Σε μια ακόμα παγκόσμια πρωτιά προχώρησε η σουηδική φίρμα, η οποία εφάρμοσε πάνω στο νέο μοντέλο της V40 την τεχνολογία προστασίας πεζών μέσω ενός... εξωτερικού αερόσακου.
Προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες εάν η σύγκρουση με έναν πεζό είναι αναπόφευκτη, το Volvo V40 εφοδιάζεται με τον πρώτο στον κόσμο αερόσακο για τους πεζούς- ένα χαρακτηριστικό στοιχείο ασφαλείας που εξελίχθηκε πλήρως πολύ πρόσφατα.

Η λειτουργία του έχει ως εξής: Αισθητήρες στον μπροστινό προφυλακτήρα καταγράφουν την έκταση της επαφής μεταξύ του αυτοκινήτου και του πεζού. Το πίσω μέρος του καπό (μπροστά από το παρμπρίζ) ανασηκώνεται μειώνοντας έτσι τη γωνία προσβολής του κορμού προς το αυτοκίνητο, ενώ την ίδια στιγμή ενεργοποιείται ο αερόσακος. Το εμβαδόν του αερόσακου καλύπτει την περιοχή του ανασηκωμένου καπό και το κάτω 1/3 του παρμπρίζ – συμπεριλαμβάνοντας τις δύο εμπρός κολόνες (A pillars). Ο συνδυασμός της δράσης του ανυψωμένου καπό και του αερόσακου, βοηθάει ιδιαίτερα στον περιορισμό του τραυματισμού του πεζού από το όχημα.

Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *