Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νέα έκδοση του Mini Cooper S



Mini «Aaltonen»

Μια νέα έκδοση του Cooper S ετοιμάζει η Mini, η οποία θα αποτελέσει φόρο τιμής στον 74 ετών Φιλανδό οδηγό Rauno Aaltonen, που το 1967 κέρδισε τον αγώνα του Monte Carlo!

Το μοντέλο θα βασίζεται στο γνωστό Cooper S, όμως εδώ έχουμε μια περισσότερο από «ειδική» έκδοση, αφού αυτή θα αποτελέσει φόρο τιμής στο Φιλανδό Rauno Aaltonen, και θα φέρει τα διακριτικά του. Ο Aaltonen αποτέλεσε σημαντικό μέλος της κατηγορίας των «Ιπτάμενων Φιλανδών», και έγινε γνωστός στη δεκαετία του 1970 (πιο συγκεκριμένα μεταξύ 1973-1987), ενώ ήταν από τους οδηγούς που εισήγαγαν την τεχνική του φρεναρίσματος με το αριστερό πόδι!
Το αυτοκίνητο θα είναι βαμμένο στο κόκκινο χρώμα Chili Red, ενώ θα υπάρχουν φυσικά και όλα τα απαραίτητα διακριτικά που θα μαρτυρούν την έκδοση. Όπως οι λευκές αγωνιστικές ρίγες στο αμάξωμα, οι επίσης λευκές ζάντες 17 ιντσών, και τα σήματα Special Edition και στις δύο πλευρές του αμαξώματος (στα φλάς). Εσωτερικά θα υπάρχουν επίσης διακριτικά όπως η υπογραφή του Aaltonen σε τιμόνι και κοντέρ, ενώ το πρώτο θα είναι δίχρωμο.



Είναι άγνωστο ακόμη σε ποιες αγορές θα κάνει την εμφάνιση του, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι όποιος αποκτήσει τη συλλεκτική αυτή έκδοση, θα μπορεί να περάσει και μια ολόκληρη ημέρα στη σχολή οδήγησης του Rauno Aaltonen!

Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *