Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Νέοι κινητήρες BMW 1,5, με ισχύ έως 224 ίππους!


Μία νέα, πολλά υποσχόμενη γενιά τρικύλινδρων κινητήρων ανακοίνωσε η BMW η οποία αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω, από μηχανολογικής απόψεως, με τη φιλοσοφία και τις τεχνολογίες που ενσωματώνουν.

Με στόχο να μπει στην παραγωγή το 2013, σε μοντέλα που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, η BMW παρουσίασε μία νέα, πολλά υποσχόμενη, γενιά κινητήρων χαμηλού κυβισμού, βενζίνης και πετρελαίου. Η βάση τους αφορά έναν 1,5 TwinPower turbo με έλεγχο μεταβολής φορτίου, άμεσο ψεκασμό και Valvetronic (στις βενζινοκίνητες εκδόσεις). Η κοινή χρήση μηχανικών μερών σε ποσοστό 60% μεταξύ των βενζινοκινητήρων και των πετρελαιοκινητήρων, εξασφαλίζει σημαντική οικονομία, σε επίπεδα εξέλιξης και παραγωγής, σύμφωνα με τη BMW.

Ο κάθε κύλινδρος είναι χωρητικότητας περίπου 500 κ.εκ. σχεδιασμένος έτσι ώστε να εξασφαλίζει υψηλή θερμοδυναμική απόδοση και αθόρυβη, ομαλή λειτουργία. Με στόχο μάλιστα την ελαχιστοποίηση των κραδασμών, χρησιμοποιείται μία ειδική διάταξη, που προσφέρει, σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρίας, εξαιρετικά στρωτή λειτουργία.

Συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα, γνωρίζουμε όμως ότι οι εκδόσεις των βενζινοκινητήρων θα αποδίδουν από 121 έως 224 ίππους, με 180-240 Nm ροπής. Οι diesel, από την άλλη πλευρά, θα προσφέρουν ισχύ 82-184 ίππων και ροπή 225-330 Nm.



Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *