Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

BMW Σειρά 1: Η οικογένεια μεγαλώνει


Προσφέροντας πλέον δύο επιλογές σε επίπεδο αμαξώματος η Σειρά 1 της BMW ισχυροποιεί την παρουσία της στην premium κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback καλύπτοντας τις απαιτήσεις τόσο αυτών που αναζητούν την πρακτικότητα του 5θυρου αμαξώματος αλλά και όσων προτιμούν το δυναμισμό ενός 3θυρου.

Ταυτόχρονα δυνατό χαρτί της γερμανικής πρότασης αποτελεί η ιδιαίτερα μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel τεχνολογίας TwinPower με υπερτροφοδότηση μεταβλητής γεωμετρίας, άμεσο ψεκασμό οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι και τα πλεονεκτήματα της φιλοσοφίας Efficient Dynamics, η οποία βελτιστοποιεί την ενεργειακή εκμετάλλευση όλων των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου, συνδυάζουν την υψηλή απόδοση με την οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων η βασική έκδοση της BMW Σειρά 1 είναι η νέα 114i η οποία κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6 TwinPower με 102 ίππους ενώ πιο δυνατές εκδόσεις του ίδιου κινητήρα με 136 και 170 ίππους φιλοξενούνται κάτω από το καπό των 116i και 118i αντίστοιχα.

Πιο σπορτίφ και οδηγοκεντρικό προφίλ αλλά και μεγαλύτερη έμφαση στις επιδόσεις δίνουν οι μεγαλύτερες εκδόσεις και πιο συγκεκριμένα η 125i με τον δίλιτρο TwinPower που για την περίπτωση θα αποδίδει 218 ίππους ενώ η κορυφαία έκδοση θα είναι η Μ 135i η οποία είναι η πρώτη βενζινοκίνητη πρόταση της οικογένειας M Performance η οποία δημιουργήθηκε για να καλύψει το κενό ανάμεσα στις συμβατικές εκδόσεις και τις καθαρόαιμες Μ.


Μεταξύ των αναβαθμίσεων που φέρουν την υπογραφή του τμήματος Μ, η Μ 135i διαθέτει ανάρτηση με διαφορετική γεωμετρία και επιμέρους ρυθμίσεις, πιο σκληρά χαρακτηριστικά απόσβεσης και χαμηλότερο κατά 10 χιλ. ύψος ενώ ο τρίλιτρος εξακύλινδρος Twin Power που φιλοξενείται κάτω από το καπό φθάνει πλέον τους 320 ίππους (από τους 306 της απλής έκδοσης) χάρη στο βελτιωμένο σύστημα ψύξης και την διαφορετική χαρτογράφηση.

Σε ό,τι αφορά στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μικρότερη 116d EfficientDynamics με κινητήρα TwinPower 1.6 λίτρων 116 ίππων με μέση κατανάλωση 3,8λιτ./100χλμ. και εκπομπές ρύπων μόλις 99 γρ./χλμ.

Από εκεί και πέρα ο μεγαλύτερος δίλιτρος TwinPower πετρελαιοκινητήρας σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης είναι υπεύθυνος για την κίνηση των υπόλοιπων εκδόσεων.

Συγκεκριμένα στις 116d και 118d αποδίδει αντίστοιχα 116 και 143 ίππους ενώ στις μεγαλύτερες 120d και 125d φθάνει τους 184 και 218 ίππους αντίστοιχα.



Σημαντική καινοτομία για την Σειρά 1 αποτελεί η υιοθέτηση για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου του συστήματος τετρακίνησης xDrive της BMW το οποίο μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενης κατανομής της ισχύος μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή πρόσφυση ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος.

Το σύστημα xDrive θα προσφέρεται τόσο στην πεντάθυρη όσο και στην τρίθυρη Σειρά 1 στην έκδοση 120d αλλά και την Μ135i η οποία χάρη στο πλεονέκτημα της αναβαθμισμένης πρόσφυσης και στη βελτιστοποίηση της μεταφοράς της ισχύος στο δρόμο προσφέρει ακόμα πιο εκρηκτικές επιδόσεις σε σχέση με την πισωκίνητη έκδοση όπως για παράδειγμα τα μόλις 4,7 δλ. που χρειάζεται για τα 0-100 χλμ./ώρα (πίσωκίνητη 4,9 δλ.) με το στάνταρ αυτόματο σπορ κιβώτιο 8 σχέσεων.



Πηγή : 4troxoi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *