Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης για το Ford Fiesta


Μόλις 16,22 λίτρα diesel χρειάστηκε το Ford Fiesta ECOnetic Technology για να καλύψει μία απόσταση 624 χιλιομέτρων σε δημόσιους δρόμους, στο πλαίσιο του ράλλυ οικονομίας «Fleet World MPG Marathon 2012» που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία στις αρχές Οκτωβρίου.

Επίδοση που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,6 lt/100 km και που έφερε το Fiesta ECOnetic Technology στην κορυφή της κατάταξης.

Η τιμή που πέτυχε το Fiesta στον αγώνα είναι 21% χαμηλότερη από τη μέση κατανάλωση που ανακοινώνει επίσημα η Ford (3,3 lt/100 km)!

Το Fiesta ECOnetic Technology ακολούθησαν στην κατάταξη τα Kia Rio 1.1 CRDi 1 Eco και Peugeot 208 e-Hdi EGC, ενώ στις πιο πίσω θέσεις τερμάτισαν μοντέλα όπως τα Toyota Yaris Hybrid, Fiat Panda Multijet Easy και Volkswagen Golf TDI 105.

Το Fiesta ECOnetic Technology χρησιμοποιεί κινητήρα 1.6 TDCi diesel σε συνδυασμό με το πακέτο Ford ECOnetic Technology για χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2 μόλις 87 g/km. Είναι το πιο αποδοτικό επιβατικό αυτοκίνητο που έχει δημιουργήσει ποτέ η Ford Ευρώπης.

Το Focus καταναλώνει 3,4 lt/100 km και έχει εκπομπές CO2 88 g/km. Ο ειδικός καταλύτης του, με παγίδα οξειδίων του αζώτου (NOX), συντελεί στη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω διαδικασίας καύσης φτωχότερου μίγματος καυσίμου, με χρήση υψηλότερης αναλογίας αέρα/καυσίμου.

Το πιο αποδοτικό Focus όλων των εποχών διαθέτει καινοτομίες όπως:

- Auto-Start-Stop
- Smart Regenerative Charging
- Active Grille Shutter
- EcoMode
- Gear Shift Indicator
- Ειδική χαρτογράφηση κινητήρα
- Βελτιστοποιημένες σχέσεις μετάδοσης με εξατάχυτο κιβώτιο
- Χαμηλότερη ανάρτηση
- Σπόιλερ τροχών
- Ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης μειώνουν την τριβή από τον αέρα και το δρόμο
- Ειδικά αεροδυναμικά προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος.



Πηγή: gocar.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *