Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δοκιμή: Suzuki Swift 1,3 DDiS


Η Suzuki εκμεταλλεύεται τη συνεργασία της με τη Fiat και προικίζει το Swift με τον εξ’ Ιταλίας προερχόμενο 1.300άρη πετρελαιοκινήτηρα στοχεύοντας σε ακόμη καλύτερη οικονομία.

Η απελευθέρωση του ντίζελ στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα έδωσε τη δυνατότητα εμπορικής ύπαρξης στη χώρα μας σε πολλά νέα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι και το πετρελαιοκίνητο Suzuki Swift, το οποίο πλέον εκτός από ευχάριστα οδικά χαρακτηριστικά και ευελιξία στην πόλη, υπόσχεται και περισσότερη οικονομία καυσίμου.

Ο κινητήρας του Swift είναι ιταλικής καταγωγής και συγκεκριμένα προέρχεται από τη Fiat. Mε απόδοση 75 ίππων, ο κινητήρας αυτός καλύπτει τις προδιαγραφές Euro5 με εκπομπές C02 στα 109 γρ./χλμ. για την πεντάθυρη έκδοση (106 γρ./χλμ. για την τρίθυρη). Το Swift μπορεί να μην απαλλάσσεται από τέλη, συντελεί όμως στην καταβολή ελάχιστων τελών (98,1 ευρώ ετησίως).

Παραμένει ευχάριστο

Το Swift παραμένει ευχάριστο στο δρόμο μιας και οι αναλογίες του, το άμεσο σύστημα διεύθυνσης, το στιβαρό πλαίσιο και η σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση, του προσδίδουν σπορτίφ χαρακτηριστικά. Είναι ελάχιστα πιο αργό από το 1,2 βενζίνης (0,5 δλ), αλλά εξαιρετικά πιο γρήγορο στις ρεπρίζ (4,1 δλ. στα 60-100 χλμ./ώρα με 4η και 11,2 δλ. στα 80-120 χλμ./ώρα με 5η). Σε συνδυασμό με την ευελιξία του μοντέλου και τη σχετική άνεση από τις αναρτήσεις το πετρελαιοκίνητο Swift καταφέρνει να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια για τη συνολική εικόνα στο δρόμο.

Η τιμή του Swift 1,3 DDiS στο πιο δημοφιλές 5θυρο αμάξωμα ξεκινάει από 13.690 ευρώ, για την έκδοση GL με ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού. Η αμέσως πλουσιότερη έκδοση GLX στοιχίζει 14.890 ευρώ. Ωστόσο, η τιμή για την τρίθυρη έκδοση του Swift είναι 13.190 ευρώ (GL). H διαφορά με την αντίστοιχη (GL) 3θυρη έκδοση βενζίνης είναι1.700 ευρώ.

Κινητήρας

Ο 1.248 κ.εκ. πετρελαιοκινητήρας που κινεί το Swift Golf είναι 4κύλινδρος, 16βάλβιδος με turbo, σύστημα κοινής γραμμής τροφοδοσίας και άμεσο ψεκασμό, ενώ αποδίδει 75 ίππους και κυρίως 190 Nm ροπής, από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Στην πράξη δείχνει ράθυμος χαμηλά, αλλά μετά τις 1.900 στροφές έχει γερό τράβηγμα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην χρειάζεται να καταφεύγει συχνά στον εύχρηστο επιλογέα των 5 ταχυτήτων. Ο θόρυβος πάντως γίνεται αισθητός ακόμα και στο ρελαντί, αλλά οι κραδασμοί είναι περιορισμένοι. Ο κινητήρας προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις εν κινήσει, αλλά και από στάση, ωστόσο το μεγάλο του ατού είναι η χαμηλή κατανάλωσή των μόλις 4,2 λτ./100 χλμ.


Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *