Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το 2015 το Renault Alpine


Το 2015 είναι η καταληκτική χρονιά, για να δούμε στην παραγωγή το νέο Renault Alpine, προϊόν της συνεργασίας της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την Caterham, όπως επιβεβαιώνεται επισήμως.
Το θρυλικό όνομα Alpine αναβιώνει και με τη... βούλα, το αργότερο έως το τέλος του 2015, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος marketing της Renault, Stephen Norman, μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής φίρμας, έδωσε και το στίγμα το νέου μοντέλου, τονίζοντας ότι: "δεν πρόκειται να είναι πιο σκληροπυρηνικό από το Mazda MX-5. Θα είναι ελαφρύ, ιδιαίτερο, με έμφαση στο γαλλικό DNA και τις τεχνολογικές καινοτομίες. Ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να είναι είτε Γάλλος, είτε πολύ γαλλόφιλος"!

Οι μηχανικοί της Renault έχουν ολοκληρώσει την τελική πλατφόρμα, στην οποία θα πατήσει το μοντέλο, ενώ το σχεδιαστικό τμήμα δουλεύει πάνω στις τελικές λεπτομέρειες. Tο πρωτότυπο Α110-50 βασίζεται στο Megane Trophy και χρησιμοποιεί ένα V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, συνολικής απόδοσης 394 ίππων ίππων και 422 Nm ροπής. Για τη μετάδοση θα χρησιμοποιηθεί 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και η κίνηση στον πίσω άξονα, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με τη χρήση εξελιγμένου μπλοκέ διαφορικού.

Το μοντέλο παραγωγής, όμως, αναμένεται να έχει μικρότερου κυβισμού κινητήρα, από το... οπλοστάσιο της Renault. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ο 1.6 turbo, με σύστημα άμεσου ψεκασμού, της Renaultsport, που θα εφοδιάσει το νέο Clio RS, με απόδοση 200 ίππων, ενώ πιθανή εναλλακτική επιλογή είναι και ο 2λιτρος Turbo του Megane Cup, με απόδοση 250 ίππων.

Με στόχο να ανταγωνιστεί το Audi TT και την Porsche Boxster, το Renault Alpine θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά, με τιμή εκκίνησης που υπολογίζεται στα 61.000 ευρώ.

Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *