Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Volvo Cross Traffic Alert


Τα άλματα της τεχνολογίας είναι τεράστια στον τομέα του αυτοκινήτου, κάτι που αποδεικνύεται εμπράκτως με όλες τις καινοτομίες που προσφέρουν στο αγοραστικό κοινό οι κατασκευάστριες εταιρείες.
Μια εξ αυτών, η Volvo, προσφέρει ακόμα ένα βοήθημα στους οδηγούς, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η σουηδική εταιρεία πιστή στο σκοπό της κατασκευής ασφαλών αυτοκινήτων, εισάγει στο χώρο της αυτοκίνησης ένα νέο τεχνολογικό της επίτευγμα. Αυτό ακούει στο όνομα Cross Traffic Alert και εξοπλίζει το νέο της μοντέλο, το V40. Το εν λόγω σύστημα ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου, αλλά αναμφίβολα ανεβάζει εξαιρετικά ψηλά τον πήχη στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας.

Ουσιαστικά, το Cross Traffic Alert είναι ο φύλακας – άγγελος σας, όταν κάνετε όπισθεν για να αναχωρήσετε από μια θέση στάθμευσης. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά όταν έχετε παρκάρει σε στενό μέρος και η πλάγια ορατότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Το V40 είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος που, ομολογουμένως, κάνουν όλη τη δουλειά. Οι συγκεκριμένοι αισθητήρες διαθέτουν βεληνεκές λειτουργίας 30 μέτρων και προειδοποιούν τον οδηγό για επερχόμενα οχήματα, όταν εκείνος ετοιμάζεται να οπισθοπορήσει και να διασταυρωθεί με την κίνηση.

Η Volvo αναφέρει πως πέρα από αυτοκίνητα, το εν λόγω σύστημα μπορεί να εντοπίσει και μικρότερου όγκου «εμπόδια», όπως ποδήλατα και πεζούς, αλλά σε απόσταση μικρότερη από αυτή των 30 μέτρων.
Όταν οι σένσορες εντοπίσουν ένα εμπόδιο, ο οδηγός ειδοποιείται μέσω ηχητικής και οπτικής ειδοποίησης, με την τελευταία να απεικονίζεται στην κεντρική οθόνη.

Πηγή: autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *