Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Επίσημα το βενζινοκίνητο Audi SQ5!


Η Audi αποφάσισε να λανσάρει, σε αγορές της Αμερικής, της Ασίας και της Ρωσίας, μία νέα, κορυφαία, βενζινοκίνητη έκδοση του SQ5, το οποίο στην Ευρώπη διατίθεται ως πετρελαιοκίνητο.
Το εκρηκτικό SUV εφοδιάζεται με τον 3λιτρο V6 TFSI. απόδοσης 354 ίππων στις 6.000 - 6.500 σ.α.λ, με 470 Nm ροπής στις 4.000-4.500 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 5,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με την Audi η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 8,5 λίτρα/100 χλμ και οι εκπομπές CO2 199 γρ/χλμ.

Το υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο, συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο tiptronic κιβώτιο, με paddles στο τιμόνι και σύστημα Start/Stop, το οποίο στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς (quattro).




Το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 30 mm και πατά πάνω σε 20άρες ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 255/45. Στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχουν διαθέσιμες και ζάντες 21 ιντσών. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, σε σχέση με τις... απλές εκδόσεις του Q5, είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτα. Χαρακτηριστικές μαύρες δαγκάνες με το λογότυπο SQ5, γκρι μάσκα, αλουμινένιες μπάρες οροφής, αλουμινένιοι καθρέπτες, και αποκλειστικά δύο χρώματα Estoril Blue και Panther Black.

Ανάλογα πολυτελής και η εικόνα στο εσωτερικό, χωρίς να υστερεί και στον τομέα της ευρυχωρίας (1.560 λίτρα, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ).


Σπορ τιμόνι, δερμάτινες Nappa και Alcantara επενδύσεις, σπορ bucket καθίσματα, λεπτομέρειες από επεξεργασμένο αλουμίνιο και συνδυασμό από αλουμίνιο και ξύλο. Το SQ5 θα πωλείται σε Αμερική, Καναδά, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νότιο Κορέα, Νότιο Αφρική, Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή Χιλή και Ουκρανία. Για την ώρα, η Audi φαίνεται να επιλέγει τη διάθεση μόνο του πετρελαιοκίνητου SQ5, για την ευρωπαϊκή αγορά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *