Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Η αυτονομία στην οδήγηση αργεί πολύ


Η Mercedes-Benz μας προσγειώνει στην πραγματικότητα και ρίχνει το μπαλάκι στην Tesla

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ

Επειδή όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιδίδονται τελευταία σ' ένα παιχνίδι εντυπωσιακού σχετικά με τα αυτοκινούμενα οχήματα και τους άθλους που σημειώνουν καθημερινά στα εργαστήρια και τους δρόμους, η Μercedes-Benz αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Υποστηρίζει, λοιπόν, πως τα πλήρως αυτόνομα οχήματα θα γίνουν πραγματικότητα σε δέκα χρόνια τουλάχιστον.

Ο Επικεφαλής Ταυτοποίησης Δοκιμών της γερμανικής μάρκας, Jochen Haab, αποκάλυψε ότι επί του παρόντος τα συστήματα της αυτόνομης οδήγησης έχουν 'βαλτώσει' μεταξύ του επιπέδου 2 και 3 και απέχουν πολύ από το επίπεδο 5 που είναι η κορυφή.

'Για να υπάρχει αυτό το επίπεδο αυτοματοποίησης που κάθεσαι στο αυτοκίνητο στο σημείο Χ και του λες να πάει στο σημείο Ψ –μπορεί και να το έχεις προγραμματίσει νωρίτερα- τη στιγμή που εσύ γράφεις στο laptop σου κι αυτό να σου πει σε λίγη ώρα 'εντάξει μπορείς να κατέβεις', απέχει δέκα χρόνια από το να γίνει πραγματικότητα' λέει ο Haab. Και συμπληρώνει: 'Αργεί ακόμα η ώρα που θα τοποθετηθούν τα συστήματα του επιπέδου 5 σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Tesla που ήδη τα έχει εγκαταστήσει και κάνει τις επίσημες δοκιμές της'.

Τώρα δεν είμαστε σίγουροι αν ο Γερμανός δείχνει κατ' αυτόν τον τρόπο το θαυμασμό του για την Tesla ή της πετά το γάντι να παρουσιάσει τα επιτεύγματά της. Είναι γνωστό πως οι Γερμανοί κατηγορούν χρόνια τώρα την αμερικανική εταιρία για παραπλανητικό marketing και κούφια λόγια. Ο Haab μάλιστα, δεν διστάζει να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: 'Είμαστε της άποψης 'ή το καλύτερο ή τίποτα' και δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

www.hellinika.gr

www.hellinika.gr
Ηλεκτρονικός Ψηφιακός Κατάλογος

Πρόσκληση του Hellinika.Gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *