Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Το αλκοόλ παράγοντας κινδύνου για τη ροδόχρου νόσο στις γυναίκες



Είναι γνωστό ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να επιδεινώσει τη ροδόχρου νόσο (ροζάκεια) σε όσους ήδη την έχουν, γι' αυτό πρέπει να το αποφεύγουν όσοι δεν θέλουν να έχουν κατακόκκινο πρόσωπο. Όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα ενοχοποιεί και το λευκό κρασί, καθώς υποδεικνύει ότι αυξάνει τον κίνδυνο να προκαλέσει για πρώτη φορά σε μια γυναίκα τη συγκεκριμένη φλεγμονώδη δερματική διαταραχή που «φλογίζει» το πρόσωπο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή δερματολογίας και επιδημιολογίας Γουέν-Τσινγκ Λι του Πανεπιστημίου Μπράουν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (Journal of American Academy of Dermatology), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 83.000 γυναίκες, από τις οποίες περίπου 5.000 εμφάνισαν για πρώτη φορά ροδόχρου νόσο σε διάστημα 14 ετών.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν τη συχνότητα και το είδος της κατανάλωσης αλκοόλ με τη ροζάκεια. Διαπιστώθηκε ότι όσες έπιναν λίγο λευκό κρασί (έως ένα ποτήρι την εβδομάδα) είχαν κατά μέσο όρο 14% περισσότερες πιθανότητες εκδήλωσης ροδόχρου νόσου σε σχέση με όσες δεν έπιναν καθόλου, ενώ όσες έπιναν συχνότερα λευκό κρασί (πάνω από πέντε ποτήρια την εβδομάδα) είχαν 49% μεγαλύτερο κίνδυνο. Για τα οινοπνευματώδη ποτά γενικά, πέντε ή περισσότερα την εβδομάδα αύξαναν κατά 28% τον κίνδυνο ροζάκειας.

Συνέχεια στην πηγή…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *