Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ferrari FF


Ίσως ότι πιο extreme έχει παρουσιάσει η ιταλική φίρμα στην πολύχρονη ιστορία της. Δεδομένου ότι η FF είναι ένα shooting break μοντέλο 2+2 θέσεων και η πρώτη τετρακίνητη Ferrari όλων των εποχών.

Κι όμως. Δεν είναι απλώς η αντικαταστάτης της 612 Scaglietti, αλλά ένα supercar που ξεχωρίζει με την πρώτη κιόλας ματιά. Η Ferrari FF είναι ένα 2+2 θέσεων σπορ όχημα του οποίου ο σχεδιασμός παραπέμπει σε όχημα shooting break.

Ο οίκος Pininfarina είναι αυτός που υπογράφει τον σχεδιασμό της FF. Η οποία σε αντίθεση με μοντέλα του άμεσου ανταγωνισμού (βλέπε τα τετράθυρα Aston Martin Rapide και Porsche Panamera) είναι δίθυρη. Και συνάμα σπορ , μπορεί να φιλοξενήσει 4 επιβάτες και έχει χώρο φόρτωσης που κυμαίνεται από 450 έως και 800 λίτρα.

Ο κινητήρας που κινεί την νέα Ferrari FF είναι έννας V12 χωρητικότητας 6.262 κ.ε. ο οποίος αποδίδει 660 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Με αυτή την ιπποδύναμη η FF αναπτύσσει τελική ταχύτητα που φθάνει τα 335 χλμ. / ώρα, ενώ επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα FF είναι εφοδιασμένη με την τελευταία γενιά των (αυτο)ρυθμιζόμενων αναρτήσεων της Ferrari (SCM3 είναι η κωδική της ονομασία), αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της μαγνητοροϊκής τεχνολογίας, καθώς βέβαια και με φρένα αποτελούμενα από κεραμικούς δίσκους.


Πηγή : auto24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *