Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αλλαγές στο Ημερολόγιο 2013 του Παγκόσμιου Superbike


Το μπάχαλο που έχει προκύψει με την ινδική γραφειοκρατία και τις δυσκολίες εισόδου των μοτοσυκλετών στην χώρα έγκαιρα για τον αγώνα της 10ης Μαρτίου, λύθηκε προσωρινά σύμφωνα με τον ιταλικό ιστότοπο GPone.

Η Dorna, γράφουν οι Ιταλοί, αναγνωρίζοντας ότι μάλλον δεν θα καταφέρει να φέρει τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες στην Ινδία στις 10 Μαρτίου, αναγκάστηκε να μεταθέσει τον αγώνα της Ινδίας για τις 17 Νοεμβρίου. Δηλαδή ο αγώνας στην νεόδμητη πίστα Buddh International Circuit από δεύτερος της σαιζόν γίνεται... ο τελικός.

Ο αγώνας αντιμετώπιζε ένα σωρό προσκόμματα εδώ και καιρό, αλλά η Dorna δεν είχε βρει τον χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους. Σημαντικό ανάμεσά τους είναι το πρόβλημα των τελωνειακών κανονισμών, που επιβάλλουν στις μοτοσυκλέτες να βρίσκονται στο ινδικό τελωνείο 15 ολόκληρες μέρες πριν τον αγώνα, δηλαδή το Σάββατο των... Χρονομετρημένω Δοκιμαστικών του αγώνα στο Phillip Island.

Η διαδικασία προβλέπει και την καταβολή μεγάλου ποσού ως εγγύηση για την κάθε μοτοσυκλέτα, το οποίο θα επιστραφεί μετά από μήνες, εφόσον αποδειχθεί ότι η αγωνιστική μοτοσυκλέτα βγήκε πάλι από την Ινδία ως είχε εισαχθεί!

Τρελά, πράγματα δηλαδή. Τα οικονομικά των ομάδων είναι πολύ στριμωγμένα και αν οι εργοστασιακές θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στους προσωρινούς δασμούς, το ίδιο δεν είναι βέβαιο και για τις δορυφορικές ή ιδιωτικές.

Μετά την απόφασή της, η Dorna για να αποφύγει την κατακραυγή, αφήνει να εννοηθεί ότι πραγματική αιτία δεν είναι η ινδική γραφειοκρατία, αλλά η ανετοιμότητα της διοργάνωσης να στήσει και εκτελέσει έναν αγώνα παγκοσμίου επιπέδου.

Πάντως η μετακίνηση του ινδικού γύρου επιβαρύνει έτσι κι αλλιώς τον προϋπολογισμό των ομάδων. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, ο αγώνας της Ινδίας θα διεξαγόταν ύστερα από εκείνον της Αυστραλίας, αποτελώντας έναν ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι επιστροφής στην Ευρώπη.

Τώρα οι Ομάδες πρέπει να μεταφέρουν όλον τον εξοπλισμό τους στην Αυστραλία, να επιστρέψουν σύσσωμες στην Ευρώπη και τον Νοέμβριο να «μεταναστεύσουν» ξανά συν γυναιξί και τέκνοις στην Ινδία για τον τελευταίο γύρο της χρονιάς.

Όλα αυτά, όταν βασική προτεραιότητα της Dorna είναι να μειώσει το κόστος των αγώνων... Κάπου έμπλεξε τα πόδια του ο πολύς κύριος Ezpeletta.

Πρόβλημα ίσως αποδειχτεί και η συμμετοχή του κόσμου τον Νοέμβριο, καθώς 3 βδομάδες πριν διεξάγεται στην ίδια πίστα Budhh International ο ινδικός αγώνας της F1. Πολλοί φοβούνται ότι οι Ινδοί θεατές δεν έχουν το εισόδημα να παρακολουθήσουν 2 αγώνες παγκοσμίου επιπέδου σε έναν μήνα και πιθανότατα αυτό θα αποβεί εις βάρος του WSBK.

Πάντως δεν είναι μόνον αυτό το πρόβλημα του Παγκοσμίου Superbike φέτος. Σίγουρα πλέον δεν θα διεξαχθεί ο παραδοσιακός αγώνας στο Brno της Τσεχίας, αφού ο πατέρας του Κarel Abraham, ιδιοκτήτης της πίστας, προτίμησε να τη διαθέσει για έναν αγώνα του νεότευκτου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Κεντρικής Ευρώπης!

Συμμετέχουν ομάδες από την Τσεχία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία. Μετά την απόφαση του Abraham να στηρίξει τους αγώνες Κεντρικής Ευρώπης, το Brno τίθεται εκτός ημεολογίου WSBK μέχρι το 2015. Αυτό αναφέρει η γερμανόφωνη ιστοσελίδα Speedweek.

Τέλος αμφίβολος είναι και ο πορτογαλικός αγώνας στο Portimao, καθώς για να διεξαχθεί θα πρέπει να χορηγηθεί αδρά από την τοπική Αυτοδιοίκηση, πράγμα απίθανο με δεδομένη την κακή οικονομική κατάσταση στη Ιβηρική.

Επιπλέον στοιχείο κατά της χρηματοδότησης είναι η τοποθεσία του Portimao. Βρίσκεται στην παράλια περιοχή Αλγκάρβε, ήδη πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά, οπότε λίγα έχει να προσφέρει από πλευράς επισκεπτών στην περιοχή.

Ανανεωμένο Ημερολόγιο Αγώνων 2013 του FIM World Superbike Championship (WSBK-Superbike WSS-Supersport STK-Stocksport)

Ημερομηνία Χώρα Πίστα WSBK WSS STK
24 Φεβρουαρίου Αυστραλία Phillip Island X X
14 Απριλίου Ισπανία Aragon X X X
28 Απριλίου Ολλανδία Assen X X X
12 Μαϊου Ιταλία Monza X X X
26 Μαϊου Βρετανία Donington X X
9 Ιουνίου Πορτογαλία Portimao (STC) X X X
23 Ιουνίου Θα ανακοινωθεί Θα ανακοινωθεί X X X
30 Ιουνίου Ιταλία Imola (STC) X X X
21 Ιουλίου Ρωσία Moscow Raceway X X
4 Αυγούστου Βρετανία Silverstone X X X
1 Σεπτεμβρίου Γερμανία Nurburgring X X X
29 Σεπτεμβρίου ΗΠΑ Laguna Seca X
6 Οκτωβρίου Γαλλία Magny Cours X X X
20 Οκτωβρίου Ισπανία Jerez X X X
17 Νοεμβρίου Ινδία Buddh Circuit X X

STC = Δεν έχει υπογραφεί ακόμα το συμβόλαιο.


Πηγή : newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *