Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα Lancia Ypsilon

πηγή:www.zougla.gr

Νέα εποχή ξεκινά για τη Lancia από… σήμερα, καθώς αρχίζει η διάθεση της νέας γενιάς Ypsilon. Το ιταλικό μοντέλο με το ελληνικό όνομα βρίσκεται ήδη στους 20 εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της νέας εισαγωγικής εταιρείας και περιμένει τους υποψήφιους οδηγούς, για να το δουν και να το οδηγήσουν. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έρχεται την κατάλληλη εποχή στη χώρα μας. Και αυτό διότι η κατηγορία στην οποία ανήκει είναι πλέον η πιο δημοφιλής και κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις (3,8 μέτρα), δεν είναι αυτό που δεν θα… χωράει στους δρόμους αλλά το αυτοκίνητο που μπορεί να κινείται τόσο εντός όσο και εκτός των μεγάλων πόλεων. Από εκεί και πέρα, το τρίθυρο αμάξωμα έγινε πεντάθυρο, άρα μπορεί κάλλιστα να το αγοράσει αυτός που αναζητεί είτε ένα μικρό αυτοκίνητο με ντιζάιν είτε αυτός που θέλει πλέον ένα… μικρό αλλά με χώρους για όλη την οικογένεια. Η συνέχεια αφορά στους κινητήρες, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό στις μέρες μας όπου ο καθένας ψάχνει λύσεις για να μειώσει τα έξοδά του.

Χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Η νέα γενιά Ypsilon είναι διαθέσιμη με δύο βενζινοκινητήρες και έναν πετρελαιοκινητήρα γνωστοί και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει τον κινητήρα των 875 κ.εκ. με τους 85 ίππους αλλά και τον 1.2 με τους 69. Στην πρώτη μάλιστα περίπτωση, ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει καθόλου τέλη κυκλοφορίας, αφού οι εκπομπές ρύπων CO2 βρίσκονται κάτω από τα 100 γρ./χλμ.. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην περίπτωση της έκδοσης diesel των 1.3 λίτρων και των 95 ίππων, με την κατανάλωση καυσίμου στην περίπτωση αυτή να είναι, σύμφωνα με το εργοστάσιο, στα 3,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Οικονομία καυσίμου έχουμε και στις εκδόσεις βενζίνης, με την 1.2 να «καίει» 4,9 λίτρα, ενώ η έκδοση 0.9 καταναλώνει 4.2 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Και στις τρεις περιπτώσεις, το σύστημα Start & Stop (ο κινητήρας σβήνει όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο) βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Στο κλίμα της εποχής

Στη σύντομη οδική εμπειρία που είχαμε με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης, αυτό που μας έμεινε ήταν οι επιδόσεις των εκδόσεων diesel και 0.9, όπως και η κατανάλωση, που είδαμε να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Οδηγικά η νέα Ypsilon είναι σαφώς καλύτερη από την επερχόμενη γενιά, ενώ εσωτερικά έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα των υλικών. Ο πίνακας οργάνων έχει παραμείνει στο κέντρο, αλλά αυτό που δεν προστέθηκε ήταν οι χώροι για τα μικροαντικείμενα, τους οποίους θα θέλαμε να είναι περισσότεροι. Η πρώτη εικόνα ήταν πολύ καλή και, παρά το γεγονός ότι βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου κρίση, πιστεύουμε ότι η Ypsilon βαδίζει στο κλίμα της εποχής. Μικρό αυτοκίνητο, πέντε πόρτες, μικροί κινητήρες, χαμηλή κατανάλωση, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας ακόμα και ντιζάιν.

Η αρχική τιμή της Ypsilon είναι τα 12.488 ευρώ, αλλά λόγω της… νεότητας του μοντέλου αλλά και της νέας αρχής για την εισαγωγική εταιρεία θα υπάρξει ένας περιορισμένος αριθμός αυτοκινήτων με 10.500 ευρώ, στην περίπτωση που ο πελάτης θα κάνει χρήση του μέτρου της απόσυρσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *