Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mitsubishi i-MiEV


 Πως θα σας φαινόταν να κυκλοφορείτε με ένα αυτοκίνητο που δεν εκπέμπει ούτε ένα γραμμάριο ρύπων και ανεφοδιάζεται μόνο από την πρίζα του σπιτιού; Το Mitsubishi i-MiEV λειτουργεί ακριβώς έτσι.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσουν το βασικό τρόπο μετακίνησης στο εγγύς μέλλον, αφού η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα γίνεται ολοένα και περισσότερο επιτακτική ανάγκη, λόγω μείωσης των αποθεμάτων και κυρίως για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που γιγαντώνεται συνεχώς.

Με αυτά τα δεδομένα, το ηλεκτρικό Mitsubishi i-MiEV μας δείχνει το δρόμο του μέλλοντος, αφού κινείται χωρίς να έχει ανάγκη από κανένα τύπο συμβατικού καυσίμου. Το μόνο που χρειάζεται για τον ανεφοδιασμό του είναι μια πρίζα, σαν και αυτή που χρησιμοποιούμε για τις ηλεκτρικές μας συσκευές. Έτσι, το μίνι ιαπωνικό μοντέλο καταφέρνει να «χαμογελά» ειρωνικά περνώντας έξω από τα πρατήρια καυσίμων!




Η χρήση του Mitsubishi i-MiEV είναι εξαιρετικά απλή, οικονομική και προπάντων οικολογική. Τα οποιαδήποτε προβλήματα που αφορούν στην απόκτηση και στη χρήση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, σχετίζονται με την ελληνική πραγματικότητα.

Κι αυτό γιατί το δίκτυο ανεφοδιασμού ταχείας φόρτισης για τα ηλεκτρικά μοντέλα απουσιάζει παντελώς (με εξαίρεση τους τρεις πειραματικούς σταθμούς γνωστής αλυσίδας σταθμών ανεφοδιασμού), ενώ το ελληνικό κράτος έχει φροντίσει, ώστε σε αυτό το τόσο οικολογικό αυτοκίνητο να επιβάλλεται φόρος πολυτελείας και να καθιστά την εισαγωγή του απαγορευτική.

Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *