Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η νέα Mercedes CLA


Η νέα Mercedes CLA δεν αρκείται στους χαρακτηρισμούς «η οικογενειακή A-Class» ή «η μικρή CLS», αλλά αποτελεί το πλέον απτό παράδειγμα της τόλμης μιας μάρκας που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν συντηρητική…
Με μια ματιά

- Μικρομεσαίο 4θυρο κουπέ βασισμένο στην A-Class
- Εντυπωσιακή εμφάνιση και μεγάλο πορτ-μπαγκάζ
- Με 3 κινητήρες βενζίνης και 1 πετρελαίου
- Στην Ελλάδα στα τέλη Απριλίου

Ξεκινώντας την εξάπλωση των νέων της μοντέλων που θα βασιστούν πάνω στην ολοκαίνουργια εμπρόσθια πλατφόρμα των νεότερων γενιών της A-Class και B-Class, η Mercedes λανσάρει στις Ευρωπαϊκές αγορές τη νέα CLA. Πρόκειται για ένα νέο αυτοκίνητο το οποίο τονίζει τη σπορτίφ υπόσταση της μάρκας και για αυτό το λόγο, το αμάξωμα που επιλέχθηκε είναι αυτό ενός 4θυρου κουπέ μοντέλου, έναντι π.χ. ενός πιο «συντηρητικού» 4θυρου σεντάν. Το τελικό αποτέλεσμα μας φέρνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση νέα μοντέλα των τελευταίων ετών, που αντλεί την παρουσία του από την εξίσου όμορφη Mercedes A-Class, ωστόσο καταφέρνει να εντυπωσιάζει και να προκαλεί ακόμη περισσότερο.

Προκλητική…
Υιοθετώντας σχεδόν σε ποσοστό 100% το αμάξωμα του περσινού πρωτότυπου Concept Style Coupe της Mercedes, η νέα CLA προκαλεί με τις αναλογίες της, παραπέμποντας κάθε άλλο παρά σε 4θυρο σεντάν. Έτσι οι ρευστές γραμμές του αμαξώματος, η οροφή που πέφτει απευθείας πάνω στο υπερυψωμένο καπό, αλλά και οι ιδιαίτερα δυναμικοί προφυλακτήρες, προσδίδουν στο νέο Γερμανικό δημιούργημα μια άκρως ξεχωριστή παρουσία και δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό «4θυρο κουπέ».

Στο ίδιο μοτίβο έρχονται και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία προέρχονται από την κορυφαία Mercedes CLS, όπως επίσης και τα πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσιο. Ακόμη πάντως και οι διαστάσεις του αυτοκινήτου, με το αυξημένο πλάτος, τη χαμηλή οροφή και το ιδιαίτερα μακρύ αμάξωμα (4,63 μ., μακρύτερη κατά 4 χλστ. ακόμη και από τη Mercedes C-Class!), συμβάλουν ώστε να τονιστεί ο δυναμισμός της νέας Mercedes CLA.


Εσωτερικό: Σπορτίφ εικόνα με έμφαση στην ποιότητα
Παρμένο εν πολλοίς από τη Mercedes A-Class είναι το εσωτερικό της νέας CLA, σε ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει το μοντέρνο με το διακριτικά σπορτίφ. Ουσιαστικά, οι διαφοροποιήσεις στο ταμπλό των δύο «συγγενών» μοντέλων εξαντλούνται στο έξτρα οριζόντιο φιλέτο διαφορετικού χρωματισμού και επένδυσης που διαθέτει η CLA, αλλά και στον πιο σπορτίφ πίνακα οργάνων με τους δύο θόλους για το ταχύμετρο και το στροφόμετρο. Από εκεί και πέρα, στην όλη εικόνα ξεχωρίζουν οι 5 στρογγυλοί αεραγωγοί (από ένας στις άκρες του ταμπλό και τρεις στο κέντρο) που θυμίζουν τουρμπίνες αεροπλάνου, όπως φυσικά και η λεπτή ψηφιακή οθόνη στο πάνω τμήμα της κονσόλας.


Ακολουθώντας τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ της Mercedes το εσωτερικό της νέας CLA «ντύνεται» από εξαιρετικής ποιότητας και κορυφαίας συναρμογής υλικά. Ανάλογα μάλιστα με την έκδοση, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει την επένδυση του εσωτερικού σε διάφορους θεματικούς συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων, όπως και με ακριβά δέρματα που εντείνουν την εσωτερική πολυτέλεια. Στο κομμάτι της πρακτικότητας, οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι αρκετές ανάλογα μάλιστα και με τις επιλογές του αγοραστή (π.χ. το μοντέλο με αυτόματο κιβώτιο έχει το λεβιέ πίσω από το τιμόνι και έτσι στην κονσόλα προσφέρεται ένας έξτρα αποθηκευτικός χώρος). Η θέση οδήγησης τέλος είναι χαμηλά τοποθετημένη και συνάδει με τη γενικότερη οδηγοκεντρική φιλοσοφία της νέας Mercedes CLA.


Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *