Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Νέο Dodge Dart: Η αμερικάνικη Giulietta!


Λίγα 24ώρα πριν την επίσημη πρεμιέρα του στο Ντιτρόιτ, σας αποκαλύπτουμε το νέο Dodge Dart, ένα «μικρό» για τα δεδομένα της αμερικάνικης αγοράς σεντάν που βασίζεται στο δάπεδο της Alfa Romeo Giulietta.

Επί της ουσίας, πρόκειται για το πρώτο προϊόν της αμερικάνικης Dodge που παίρνει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής και χρησιμοποιεί ως βάση του κάποιο μοντέλο της «μαμάς» Fiat, η οποία, ως γνωστόν, ελέγχει πλέον τις τύχες της Chrysler, στην οποία υπάγεται και η Dodge. Το νέο Dodge Dart είναι ένα μικρό, για τα ειωθότα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, τετράθυρο οικογενειακό μοντέλο, κατά τα πρότυπα του ξεχασμένου Chrysler Neon, με το οποίο ο ενοποιημένος πλέον όμιλος Chrysler/Fiat ευελπιστεί να αυξήσει την επιρροή του στην εγχώρια αγορά, όπου αποδεδειγμένα οι… κούρσες εξακολουθούν -μαζί με τα μεγάλα SUV ασφαλώς- να συναρπάζουν τους αμερικανούς έχοντας ιδιαίτερη εμπορική απήχηση. Σχεδιαστικά, υιοθετούνται απλές γραμμές, χωρίς υπερβολές, ακρότητες ή εξεζητημένες φόρμες, όπως ακριβώς συνέβαινε άλλωστε και με το Caliber, που ουσιαστικά παραδίδει τώρα τη σκυτάλη στο Dart. Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αυτοκινήτου βρίσκεται το γνωστό, πλην όμως, ειδικά για την περίσταση, διευρυμένο ως προς τις διαστάσεις του, δάπεδο της Alfa Romeo Giulietta, από την οποία δανείζεται και την αρχιτεκτονική των αναρτήσεων της.

 Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου, καθώς το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε. Βέβαια, με δεδομένες τις έως τώρα πληροφορίες μας, δεδομένο είναι ότι το νέο Dart θα διατίθεται με τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης, δύο ατμοσφαιρικά και ένα υπερτροφοδοτούμενο. Σε ότι αφορά τα πρώtα, πρόκειται για δύο κινητήρες της γενιάς Tigershark της Chrysler, με χωρητικότητα 2,0 και 2,4. Ο τελευταίος θα ενσωματώνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το γνωστό σύστημα MultiAir της Fiat, ενώ οι αποδόσεις του φημολογούνται ότι θα είναι αντίστοιχα 160 και 184 ίπποι. Σε ότι αφορά τον υπερτροφοδοτούμενο, πρόκειται για τον γνωστό 1,4 MultiAir της Fiat, η απόδοση του οποίου κατά πάσα πιθανότητα θα κυμαίνεται περί τους 160 ίππους. Αξίζει να προσθέσουμε πως το Dart θα εφοδιάζεται αρχικά με δύο επιλογές κιβωτίου, ένα χειροκίνητο 6άρι και ένα επίσης 6άρι διπλού συμπλέκτη, ενώ αργότερα θα είναι διαθέσιμο μ’ ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων.

 Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε πως με το νέο Dodge Dart το γκρουπ Fiat κατάφερε να εξαγοράσει ένα επιπλέον 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Chrysler, καθώς με την παρουσίασή του επετεύχθη ο όρος που έχε τεθεί ανάμεσα στους Ιταλούς και την Αμερικάνικη Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας και αφορούσε την κατασκευή ενός αυτοκινήτου με μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 5,9 λιτ./100 χλμ.

Πηγή : 4troxoi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *