Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Στο... σφυρί σπάνια Aston Martin DB3S

Σε μία δημοπρασία για... σοβαρούς συλλέκτες, θα διατεθεί ένα από τα ομορφότερα μοντέλα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μία Aston Martin DB3S του 1955.

Όταν το 1952 η Aston Martin παρουσίαζε την DB3, το μόνο πράγμα που είχε στο μυαλό της ήταν η νίκη στο Le Mans. Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο ήταν αρκετά βαρύ και όχι τόσο ανθεκτικό για μία τέτοια δοκιμασία, οπότε η κατασκευάστρια επανήλθε ένα χρόνο αργότερα με τη βελτιωμένη DB3S. Μέσα στα επόμενα χρόνια, η συγκεκριμένη έκδοση κατάφερε να κερδίσει σε αρκετούς αγώνες, όπως στο Goodwood και στο Silverstone και να πετύχει 2 δεύτερες θέσεις στο Le Mans. Από τις επιτυχίες αυτές, αρκετοί επιφανείς πελάτες της φίρμας ζήτησαν να αποκτήσουν μία DB3S και έτσι, η εταιρία παρήγαγε 20 μοντέλα «δρόμου», ένα εκ των οποίων διατίθεται σήμερα προς πώληση.

Αυτό φέρει το σασί 118 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα που σώζονται σήμερα. Αρχικά αγοράστηκε από τον Ολλανδό οδηγό αγώνων Hans Davids, ενώ μερικά χρόνια αργότερα πέρασε στα χέρια ενός Αμερικάνου, για να καταλήξει το 1992 στο σημερινό του ιδιοκτήτη, που και αυτός με τη σειρά του το πουλάει. Η δημοπρασία του αυτοκινήτου θα γίνει από την RM Auctions, στις 18 Αυγούστου, οπότε όσοι πιστοί... προσέλθετε. Για τους υπόλοιπους, ευτυχώς, τα όνειρα δεν κοστίζουν...

Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *