Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Citroen DS3 Electrum Concept


Στο Παρίσι το ηλεκτροκίνητο supermini

Η Citroen, εντός έδρας αναμένεται να παρουσιάσει την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του γνωστού μας μοντέλου. Το DS3 Electrum μπορεί να αποκαλείται concept, όμως η πρόθεση της γαλλικής εταιρείας ήταν να αφήσει αναλλοίωτη την αισθητική και χωροταξική διαμόρφωση του υπάρχοντος μοντέλου και να επικεντρωθεί στο σύστημα πρόωσης του αυτοκινήτου.

Το ηλεκτρικό DS3 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα, έναν σε κάθε τροχό, με ισχύ 65kW  έκαστος. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου και έχει χωρητικότητα 17,5kWh. Η Citroen υπόσχεται για DS3 Electrum Concept αυτονομία 120 χιλιομέτρων, όμως η ταχυφόρτιση σε σταθμούς υψηλής τάσης μπορεί να επαναφέρει το 80% της ενέργειας μόλις σε μισή ώρα, γεγονός που επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στην καθημερινή χρήση.

Προς το παρόν δεν έχει παρθεί απόφαση αν η εν λόγω πρόταση θα μπει ή όχι στην παραγωγή, ωστόσο στο άμεσο μέλλον η Citroen θα κληθεί να αποφασίσει αν θα εντάξει στη γκάμα της ένα supemini με μηδενικούς ρύπους.


Πηγή : gocar.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *