Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Audi e-tron: Η υβριδική πλευρά του Α3


Eν αναμονή της Έκθεσης της Γενεύης, η Audi δίνει στη δημοσιότητα μια πρώτη γεύση σχετικά με το υβριδικό «alter ego» του Α3, το οποίο ονομάζει e-tron.
Μια εξαιρετικά σημαντική πρεμιέρα αναμένεται για την Audi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και αφορά στο υβριδικό plug-in A3 e-tron.
Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο υβριδικό A3, το οποίο διαθέτει μοτέρ βενζίνης (1,4 TFSI) 150 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων, με συνδυαστική απόδοση 204 ίππων.
Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός νέου 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου e-S tronic και οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές (0-100 χλμ./ ώρα σε 7,6 δλ. και τελική ταχύτητα 222 χλμ./ ώρα).
Το πιο σημαντικό στοιχείο ωστόσο είναι η μέση κατανάλωση που περιορίζεται μόλις στο 1,5 λτ./100 χλμ. Καθώς και οι εκπομπές CO2 των μόνο 35 γρ./ χλμ. Η αυτονομία επίσης του A3 e-tron είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα μπορεί να κινηθεί μετά από πλήρη φόρτιση σε απόσταση έως και 50 χιλιόμετρα.
Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με το κόστος αγοράς του, ούτε σε ποιες χώρες θα είναι διαθέσιμο.


Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *