Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Mercedes A180 CDI


Χάρη στον εξαιρετικό turbodiesel των 1.500 κ.εκ., η A-Class κερδίζει τα εύσημα και στην οικονομία, αφού εκτός από χαμηλή κατανάλωση προσφέρει και απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας.

+ Εμφάνιση, ποιότητα, τεχνολογία, επιδόσεις, οδική συμπεριφορά,
οικονομία, απαλλαγή από τέλη

- Θόρυβος κινητήρα ψηλά, χώρος αποσκευών

Η νέα A-Class έχει μπει δυναμικά στη μάχη των premium μικρομεσαίων. Με δυναμική εμφάνιση, αλλά και ουσιαστικά πλεονεκτήματα, όπως η ποιότητα, η ασφάλεια και η τεχνολογία, η A-Class φλερτάρει επιτυχημένα με την κορυφή. Στα παραπάνω καταλήξαμε δοκιμάζοντας την βενζινοκίνητη Α180, ωστόσο στα χέρια μας ήρθε και η πετρελαιοκίνητη A180 CDI, που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.


Η Mercedes-Benz  είναι μια φίρμα με παράδοση στους πετρελαιοκινητήρες και σίγουρα δεν περιμέναμε λίγα από τη χειροκίνητη A180 CDI.
Να σημειωθεί πως, η συγκεκριμένη έκδοση του μοντέλου διαθέτει κινητήρα 1.461 κ.εκ. 109 ίππων, ενώ εκείνη που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έχει κινητήρα 1.796 κ.εκ, ίδιας απόδοσης.



Θ(Α)ύμα γεύση

Η μόνη εξωτερική οπτική διαφοροποίηση της πετρελαιοκίνητης έκδοσης που δοκιμάσαμε, έχει να κάνει με το λογότυπο Α180 CDI στο πίσω μέρος και όπου CDI βάλτε τα αρχικά των λέξεων Common-Rail Direct Injection. Από εκεί και πέρα, η πετρελαιοκίνητη A-Class είναι το ίδιο κομψή και δυναμική, όπως τη γνωρίσαμε στην έκδοση βενζίνης. Το καλό φυσικά με την πετρελαιοκίνητη έχεις σημαντικά χαμηλότερο κόστος χρήσης μιας και η μέση κατανάλωση καυσίμου, όπως ανακοινώνει η κατασκευάστρια εταιρεία, είναι μόλις 3,8 λτ./100 χλμ. (αντί 5,5 λτ./100 χλμ. για την βενζίνη).



Το ακόμα καλύτερο είναι πως, με εκπομπές CO2 98 γρ./χλμ. από τον κινητήρα, ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι απαλλαγμένος από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας. Από την άλλη όμως, η τιμή αγοράς της είναι πιο… τσιμπημένη στα 26.500 ευρώ, ήτοι 2.600 ευρώ περισσότερα από τη βενζινοκίνητη Α180. Φυσικά, αν κάνετε πολλά χλμ. ετησίως η επιλογή της  Α180 CDI είναι μονόδρομος!


Πηγή : autotriti.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *