Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

McLaren P1: Οι πρώτες φωτογραφίες


Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του supercar της McLaren, είναι γεγονός και όπως ήταν αναμενόμενο κόβουν την ανάσα.
Η επίσημη πρώτη της P1 θα λάβει χώρα στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, ενώ οι αριθμοί που την συνοδεύουν, προκαλούν ίλιγγο. Ο Twin-Turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 3,8 lt, εδράζεται στο κέντρο και συνεργάζεται αρμονικά με έναν άκρως αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα, εξασφαλίζοντας συνδυαστικά ισχύ 916 ίππων και 917 Nm ροπής!
Eπιπροσθέτως την συνοδεύουν συστήματα όπως το IPAS (Instant Power Assist System) και το DRS (Drag Reduction System) το οποίο προέρχεται από την Formula 1 και με το πάτημα ενός κουμπιού κινεί την πίσω αεροτομή, μειώνοντας τις αντιστάσεις και αυξάνοντας την ίδια στιγμή την τελική ταχύτητα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι εκπομπές ρύπων υπολογίζονται κάτω από τα 200 γρ./ χλμ., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μηδενικές με την χρήση του ηλεκτροκινητήρα (μέχρι 10 και πλέον χιλιόμετρα), ο οποίος μόνος του αποδίδει 179 ίππους και 265 Nm ροπής.
Παράλληλα υπάρχει σωστή κατανομή της ισχύς που παράγεται, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας όταν το απαιτούν οι συνθήκες οδήγησης, αποθηκεύει ενέργεια στην μόλις 96 κιλών μπαταρία με την οποία εφοδιάζεται η P1.

Πηγή : autotriti.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *