Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Opel Adam R2: Πρεμιέρα στη Γενεύη


Η Opel έχει μεγάλες βλέψεις για το νέο Adam, όχι μόνο στο στίβο των πωλήσεων αλλά και σε αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έτσι, μετά το "Adam Cup" που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012, οι Γερμανοί προετοιμάζουν το μικρό τους έτσι ώστε να πληροί τα πρότυπα R2 της FIA, για συμμετοχή σε οποιοδήποτε εθνικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη ή και σε διεθνείς αγώνες ράλλυ. Η ολοκλήρωση του Adam R2, όπως και η έγκριση τύπου, υπολογίζονται μέσα στο 2013.
Το Adam R2 χρησιμοποιεί τον 16βάλβιδο 1.6 ECOTEC με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων που, στην αγωνιστική του έκδοση, αποδίδει 185 ίππους και μέγιστη ροπή περίπου 190 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω σειριακού πεντατάχυτου κιβωτίου Sadev και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης με πολύδισκο συμπλέκτη. Το πλαίσιο δέχεται ρυθμίσεις για αγώνες τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χώμα, ενώ για την επιβράδυνση φροντίζει το σύστημα πέδησης με υδραυλικό χειρόφρενο 'fly-off', 4-πίστονες εμπρός δαγκάνες Brembo και ρύθμιση πίεσης πέδησης για τον πίσω άξονα.
Η καμπίνα του Adam R2 διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αγωνιστικού, όπως: ενσωματωμένη δομή ασφάλειας (ρολ-μπαρ), αγωνιστικά καθίσματα SPARCO Competition συμβατά με το σύστημα ασφάλειας οδηγού HANS, cockpit με LCD ένδειξη σχέσης κιβωτίου, λυχνία ελέγχου και υπολογιστή ταξιδιού MONIT, κεντρικό πάνελ ελέγχου, σποτ ανάγνωσης και ηλεκτρικό πυροσβεστήρα.
Το R2 βασίζεται στο Adam Cup. Από τη σεζόν του 2013, περίπου 40 Adam Cup θα τρέχουν σε αγώνες ενιαίου σε Γερμανία και Γαλλία.

Πηγή : gocar.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *